Cea mai frumoasă călătorie din viața mea July 31, 2018

Cea mai frumoasă călătorie din viața mea! Cine nu ar vrea să spună asta după fiecare concediu?!

Încercam zilele trecute să îmi amintesc ce însemna pentru mine concediu în copilărie. Cum părinții mei nu au mai avut un concediu de aproape 30 de ani, nu prea am trăit în cultura hai să plecăm departe de casă ca să ne odihnim după un an de muncă. Dacă doream să ne odihnim, o făceam pur și simplu.

M-am gândit apoi că am avut totuși un fel de concedii, și mă refer la vacanțele oferite de școală. Uneori plecam la bunicii de departe, pe la rude în general. Cam atât. Și cu cât mă gândesc mai mult, cu atât realizez că eu personal nici nu îmi doream altfel. Erau atât de multe de făcut! Fiecare zi, fiecare săptămâna avea activitățile ei și nu țin minte să mă fi plictisit mai mult de un minut sau două, cât găseam altceva mai interesant de făcut.

Și cât eram de fericită!

Realizând toate acestea, primul gând a fost că mi-aș dori să mai fie atât de simplu și astăzi. De ce? Pentru că de exemplu eu și soțul meu avem deja prea mult timp de când încercăm să ne decidem unde să mergem în concediu anul acesta. Da, pentru anul acesta! Oamenii fac planuri de genul cu un an înainte, știu. Pur și simplu nu reușim să ne decidem. De regulă mergem la părinții mei, și o vom mai face, dar am fi vrut ceva diferit, și a ajuns atât de obositoare căutarea, încât a devenit un joc nefericit de-a cine cedează primul nervos, în loc de hai să facem din concediul acesta cea mai frumoasă călătorie din viața mea.

Fiecare lucru din lista nostră de dorințe de împlinit pentru concediul acesta, și absolut fiecare, îl aveam în copilărie. Și fiecare dintre acele lucruri le-am scos din viețile noastre involuntar sau în mod voit fără să îi înțelegem cu adevărat menirea. De la liniște, natură, timp petrecut în natură cu o carte în mână ori explorând păduri sau munți, până la ore decente de somn, cântec de greieri noaptea și de păsări dimineața. Muncă cu măsură, timp pentru joacă, indiferent de vârstă, timp pur și simplu fără privirea pe ceas ca să scapi ci ca să te bucuri.

M-am trezit astfel în fața unei realități mult mai alarmante ca un banal concediu fără destinație. M-a întristat realitatea aceasta. Pentru schimbarea ei muncesc zi de zi, e și unul dintre motivele pentru care există LORELAI, dar până când nu au început toate aceste gânduri să se așeze astfel nu realizasem că mi le doresc înapoi mult mai mult decât credeam eu. M-a întristat că nu le pot avea înapoi pe cât de curând mi le doresc, nu doar ca un simplu concediu, atât de limitat ca timp și spațiu, ci precum în vremurile copilăriei, zi de zi. Și apoi am înțeles că e vorba de mult mai mult decât atât.

Am înțeles că oricâte concedii aș putea avea vreodată, orice minune s-ar întampla și aș putea să adun banii mai repede și să îmi împlinesc visul de a trăi așa cum îmi doresc de fapt, cea mai frumoasă călătorie din viața mea e însăși viața mea. Lecțiile acestea, descoperirea lor, mă transformă și completează zilnic. Chiar dacă planurile pot să nu iasă cum îmi doresc, fiecare experiență vine cu un bagaj propriu de schimbări, fiecare întâmplare maturizează, exact cât aleg eu să o facă.

Iar o astfel de călătorie, nici un concediu nu o poate egala.

cu drag,

Loredana C.

 sursă imagini: Pinterest

« Despre organizarea timpului si planificare
Primul pas pentru o nuntă perfectă »