Despre organizarea timpului si planificare August 7, 2018

Nu știu alții cum sunt (și chiar nu știu, în ziua de astăzi toți par incredibil de fericiți) dar eu mă lupt de câțiva ani să îmi pun viața în ordine. De la capitolul căsnicie până la muncă și multe altele. Și când cred că m-am prins în sfârșit cum funcționează lucrurile, simt un gol imens în mine de parcă m-aș trăda.

Hai să îți explic la ce mă refer, pentru că am și o concluzie la toată treaba asta și sper eu să te inspire în orice provocare ai tu acum în viața ta.

tiara mireasa stele cristale Swarovski 5

Am mai multe agende. Nu sună prea sănătos dar nu pot funcționa altfel. Munca mea o cere, pentru că am câte un full time job de la producția accesoriilor LORELAI, la management și administrare a afacerii, la responsabil cu social media, cu clienții, până la fotografie și editare, texte și cireașa de pe tort, design și creierul creativ. Am împărțit toate acestea pe anumite categorii, fiecare cu agenda ei. Bineînțeles, ca tot omul care are ceva de făcut, am și o agendă personală.

Poate că nu toți cei care citesc rândurile astea au propria afacere, însă sunt convinsă că nu sunt singura care aleargă după visul ca ziua să dureze cel puțin dublu. Cel puțin asta făceam.

Discutam nu demult cu soțul meu despre provocarea aceasta a mea, de a le împăca pe toate. De a munci cât mai mult pentru a ne putea muta mai repede în căsuța noastră, despre a reuși să îmi rezerv și un timp pentru mine personal în care să mă bucur de celelalte pasiuni ale mele, despre a petrece timp împreună, a dormi cât trebuie și la timp, durerile mele clasice deja. Și-i spuneam că toate acestea au clar o singură problemă la bază, și că dacă aș fi înafara situației, aș ști să-mi spun care e problema de fapt. Dar fiind atât de până în gât în toate astea, mai dă-ți seama dacă poți!

E clar că între timp am descoperit care e problema mea de fapt, altfel nu scriam toate astea. E vorba de lipsa unui echilibru. Am înțeles că atunci când un lucru îmi ocupă prea mult timp, îmi ia din timpul pentru un altul. Știu că sună banal si evident, dar acum că am înțeles asta e chiar fascinant. Fiecare task pe care îl am de făcut are alocat un anumit timp, însă în mod inconștient, îmi doream prea mult să ne mutăm de exemplu, provocându-mi singură neliniște și nemulțumire pentru că nu se întâmpla mai repede. Realizând abia ulterior că neliniștea mea era cauzată și de lipsa celorlalte lucruri importante pentru mine, care chiar cu asta se ocupau, cu a liniști, cu a crea un echilibru în viața mea. Ca de exemplu să cânt din nou la orgă sau să petrec mai mult timp în natură.

Dacă aș fi mai răbdătoare cu privire la visurile mele și nu m-aș faulta singură luându-mi exact acele lucruri care-mi hrănesc sufletul, nu aș avea de ce să mă mai grăbesc nicăieri cu planurile mele de viitor. Pentru că aș trăi în prezent, un prezent satisfăcător și împlinit, prezentul fiind singurul moment pe care îl voi deține vreodată.

Nu știu cât am reușit să îmi explic dilema și soluția ei cât să și ajute pe alții, însă voi fi sinceră și voi recunoaște că de data asta am trișat un pic, și că articolul acesta e destul de mult și pentru mine, de recitit la nevoie. Chiar nu vreau să uit lecția acestui echilibru! Până am învățat-o am pierdut multe nopți încercând să planific viața și viitorul meu și al LORELAI, fără vreun rezultat care să mă țină mai mult de 2 zile. Și nu mă pot lăuda că sunt cel mai organizat om, dar nici nu mă plâng și chiar sunt multumită de calitățile mele organizatorice. Insuficiente totuși până am înțeles că dacă nu îi ofer vieții mele un echilibru cu toate acele detalii care mă reprezintă, nici un plan nu va funcționa vreodată.

cu drag,

Loredana C.

Cea mai frumoasă călătorie din viața mea »